KONSERVATUVAR EĞİTİMLERİ

Micro MBA (1).png

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI ÇOCUK KOROSU

Amaç

Bu programın amacı, Okan Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan 7-15 yaş arası çocukların tek başına ve birlikte şarkı söyleme yeteneklerini geliştirme, takım çalışması, sosyal etkinliklere katılma becerisi kazandırmayı amaçlar.

Programın Kapsamı

Bu program, 7-15 yaş arası çocukların müzik eğitimi almasını ve koro performanslarına katılmasını kapsar. Program, temel müzik bilgisi, ses eğitimi, koro çalışmaları ve sahne performansları içerir.

Programın Yapısı

Koro çalışmaları haftada 3 saat yapılacaktır. * Toplam 96 Saat

Çocuklar, eğitim yılı boyunca belirlenen saatlerde koro çalışmalarına katılmak zorundadır.

Yıl sonunda veya belirli dönemlerde konserler düzenlenecektir.

Eğitim Saatleri ve Dersler

Program boyunca haftalık ders saati 3 saat olarak belirlenmiştir.

Dersler, müzik teorisi, şan eğitimi, koro çalışmaları ve sahne performanslarından oluşur.

Eğitim İçeriği

Okan Üniversitesi Çocuk Korosu'nun repertuarı, çocukların yaş ve yetenek seviyelerine uygun olarak çeşitlendirilebilir. Çokseslendirilmiş halkmüziği, koroya özgün bestelenmiş eserlerden, müzikal ve popüler şarkılardan oluşabilir.

Eğitim programı, temel müzik bilgisi, ses teknikleri, koro şarkıları ve sahne disiplini konularını içerir.

Katılım ve Devam Zorunluluğu

Çocukların yıl boyunca belirlenen saatlerde derslere devam etmeleri zorunludur. Belirlenen saat zorunluluğunu (87 saat) dolduramayan çocuklar, konserlerde ve özel etkinliklerde sahne alamayabilirler.

Performans ve Değerlendirme

Çocuklar, yıl sonunda veya belirli dönemlerde düzenlenecek olan konserlerde performans sergilerler.

Performanslar, koro eğitmenleri tarafından değerlendirilir ve çocuklara geri bildirim verilir.

Performansların kayıtları alınarak ailelerle paylaşılır.

Başvuru ve Kayıt

Programa katılmak isteyen çocuklar, velileriyle birlikte başvuru formunu doldurarak gerekli belgeler ile birlikte başvurularını tamamlayabilirler.

Koroya kesin kabul, sınav sonucunda başarılı olan adaylarla yapılacaktır.

Kayıt kabul işlemleri, Okan Üniversitesi Konservatuvarı tarafından belirlenen tarihlerde ve şartlarda yapılır.

Sınav Programı

Sınav tek aşamalı olarak belirlenen gün ve saatte akademisyenlerimiz tarafından yapılacaktır.

1 - Ritim tekrarı

2 - Melodi tekrarı

3 - 2 okul şarkısı veya marş söylenebilir.

Yürürlük ve Yürütme

Bu yönerge, Okan Üniversitesi Konservatuvarı tarafından onaylandığı tarihte yürürlüğe girer.

Yönerge hükümlerini Okan Üniversitesi Konservatuvarı yürütür.

Ek Bilgiler

Aileler için bilgilendirme toplantıları düzenlenerek çocukların gelişimi hakkında geri bildirim sağlanacaktır.

Program süresince çocuklara sunulacak ek etkinlikler ve atölye çalışmaları, çocukların müzikal gelişimini desteklemeyi amaçlar.

Koro, takım çalışması, iletişim beceresi, hafıza ve konsantrasyon gibi pek çok yönden çocukların gelişimine katkı sağlamaktadır.

SINAV KILAVUZU

2024-2025 Öğretim Döneminde Yarı Zamanlı Sertifika Çalgı (Çocuk ve Yetişkin) Programında eğitim verilecek çalgılar PİYANO, KEMAN, VİYOLA, VİYOLONSEL, GİTAR ve AKORDİYON olarak belirlenmiştir. Bu çalgılara Konservatuvar Müdürlüğü’ nün kararıyla yenileri eklenebilir. Çalgı eğitimi yanı sıra Ses Eğitimi (Şan) ve Okan Üniversitesi Konservatuvarı ÇOCUK KOROSU,  adayların başvurabilecekleri programlar olarak belirlenmiştir.

SINAVA KİMLER BAŞVURABİLİR:

Çalgı eğitimi için; ilk-orta-lise eğitim çağında herhangi bir sınıfa devam eden, 7 ila 17 yaş,

Ses Eğitimi için 18 yaş ve üzeri adaylar,

Çocuk Korosu için 7 ila 15 yaş aralığında adaylar başvurabilir.

Yarı Zamanlı (Yetişkinler için) Sertifika Programına 18 yaş ve üstü adaylar başvurabilir.

SINAV TEK OTURUMDAN OLUŞUR

Sınav İçeriği:

Çalgı Programı (Çocuk/Yetişkin) sınavına katılacak adayların yaşlarına göre;

- Ritmik tekrar

-Melodik tekrar

- Gerekli görüldüğü takdirde 2-3 ve 4 ses

Adayın çaldığı bir çalgı varsa ve çalmak isterse sınav jürisi adayı dinler.

Adayların eğitim görmek istedikleri PİYANO, KEMAN-VİYOLA-VİYOLONSEL, GİTAR ve AKORDİYON çalgılarına uygunluğu değerlendirilir.

Son olarak adayın iletişim becerisi ve motivasyonuna yönelik mülakat yapılır.

Ses Eğitimi (Şan) Programı:

- Ritmik tekrar

-Melodik tekrar

- Gerekli görüldüğü takdirde 2-3 ve 4 ses

- Opera, müzikal, caz repertuarından, ya da kendisinin belirleyeceği 2 eseri seslendirmesi istenir.

Çocuk Korosu Sınav Programı:

* 1 - Ritim tekrarı

2 - Melodi tekrarı

3 - 2 okul şarkısı veya marş söylemesi istenir

Daha sonra yapılan egzersizlerle adayın ses rengi hakkında veri toplanır.

Son olarak adayın iletişim becerisi ve motivasyonuna yönelik mülakat yapılır.

ADAYLAR BİRDEN FAZLA PROGRAM (ÖR: PİYANO ve ÇOCUK KOROSU) SEÇEBİLİR

YARI ZAMANLI SERTİFİKA PROGRAMI 8 SEVİYEDEN OLUŞUR

Seviye Sınavı

Aday uygun yaşta ve önceden aldığı eğitimle girdiği sınavda yaşına göre daha yüksek bir seviyeye yerleşebilir.

Seviye sınavları yılda bir defa Konservatuvar Müdürlüğü tarafında belirlenen tarihlerde yapılır.

BAŞVURU TARİHİ:

14 Ağustos – 13 Eylül

SINAV TARİHLERİ:

20 Eylül Cuma Saat 10:30 (Tuzla Kampüs)

21 Eylül Cumartesi Saat 10:30 (Mecidiyeköy Kampüs)

HEMEN BAŞVUR!

Başlangıç Tarihi: 30 Eylül 2024