Profesyonel Pastacılık Sertifika Programı - 16 Hafta
İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi’nce yürütülen Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Sertifika Programı, kariyerlerine yiyecek - içecek sektöründe profesyonel pastacı ve ekmekçi olarak devam ettirmek isteyenler için tasarlanmıştır. 18 yaşını doldurmuş tüm adayların başvurabileceği programın süresi 8 aydır. İlk 4 ay boyunca öğrenciler İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün akademisyen şefleri ile tanınmış profesyonel şefler tarafından verilen yoğunlaştırılmış uygulamalı eğitimlere katılırlar. Programın kalan 4 ayın da ise öğrenciler, beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda zorunlu stajlarını gerçekleştirirler. Eğitimin ardından katılacakları sınav sonucunda mezun olunacaktır.
Sertifikalar
Eğitim süresince katılacakları sınavlar sonucunda mezun olan öğrencilerimiz, YÖK onaylı Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları merkezi Profesyonel pastacılık sertifikası ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almayı hak kazanırlar.
Eğitim Yeri: Eğitim Tuzla Kampüsü'nde yapılacaktır.
Kampüse ulaşım için servis bulunmaktadır.
Eğitim Süresi: 256 Saat (16 Hafta)
Eğitim Tarihi: 23 Aralık 2023 - 7 Nisan 2024 / Saat: 09.00-17:30
Her hafta 16 ders saati eğitim verilecektir.
İletişim Bilgileri: 0212 212 65 26 - 1341 / Çağla Yıldız
Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi
Bilgi İçin: https://msm.okan.edu.tr/
Kayıt İçin: İletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Eğitim İçeriği
Teorik Eğitim; Tabak Sunumu, Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama, Satın Alma, Gıda Güvenliği, İş Güvenliği, Maliyet Hesaplama, Gıdaların Yapısal Özellikleri
Pratik Eğitim; Temel Aşçılık Teknikleri, Kek, Kurabiye, Türk Tatlıları, Klasik Pasta Yapım Teknikleri, Modern Pasta Yapım Teknikleri, Mereng Teknikleri, Tart Yapım Teknikleri, Cupcake Yapım Teknikleri, Klasik Ekmek Yapım Teknikleri, Poğaça ve Açma Yapım Teknikleri, Kruvasan ve Milföy Yapım Teknikleri, Maya Yapım Aşaması ve Basit Ekmekler, Zenginlerştirilmiş Hamurlar, Yöresel Ekmekler,Pide Çeşitleri, Katlamalı Ekmekler, Gevrekler ve Galetalar, Glütensiz Ekmek Yapım Teknikleri, Ekşi Maya İşleme ve Yapım Teknikleri