Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı - 16 Hafta
İstanbul Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi’nce yürütülen Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı, kariyerlerine yiyecek - içecek sektöründe profesyonel aşçı olarak devam ettirmek isteyenler için tasarlanmıştır. 18 yaşını doldurmuş tüm adayların başvurabileceği programın süresi 8 aydır. İlk 4 ay boyunca öğrenciler İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün akademisyen eğitmen şefleri ve profesyonel şefler tarafından verilen yoğunlaştırılmış uygulamalı eğitimlere katılırlar. Programın kalan 4 ayında ise öğrenciler, beş yıldızlı oteller ve lüks restoranlarda isteğe bağlı stajlarını gerçekleştirirler.
Sertifikalar
Eğitim süresince katılacakları sınavlar sonucunda mezun olan öğrencilerimiz, YÖK onaylı Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları merkezi Profesyonel aşçılık sertifikası ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almayı hak kazanırlar.
Eğitim İçeriği
Teorik Eğitim: Tabak Sunumu, Mutfak Ekipmanları, Menü Planlama, Satın Alma, Gıda Güvenliği, İş Güvenliği, Maliyet Hesaplama, Beslenme
Uygulamalı Eğitim: Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri, Kemik Suları, Bağlayıcılar, Çorbalar, Soslar, Sandviçler, Et Kesim Teknikleri, Soğuk Mutfak Teknikleri, Pişirme Teknikleri, Et – Balık – Tavuk İşleme ve Pişirme Teknikleri, Tahıl – Makarna – Pirinç İşleme ve Pişirme Teknikleri, Türk Mutfağı, Dünya Mutfakları, Temel Pastacılık Ekmekçilik Teknikleri
Eğitim Yeri: Eğitim Tuzla Kampüsü'nde yapılacaktır.
Kampüse ulaşım için servis bulunmaktadır.
Eğitim Süresi: 256 Saat (16 Hafta)
Eğitim Tarihi: 23 Aralık 2023 - 7 Nisan 2024 / Saat: 09.00-17:30
Her hafta 16 ders saati eğitim verilecektir.
İletişim Bilgileri: 0212 212 65 26 - 1341 / Çağla Yıldız
Okan Üniversitesi Mutfak Sanatları Merkezi
Bilgi İçin: https://msm.okan.edu.tr/
Kayıt İçin: İletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.